Verkopen of verhuren. Wat is wijsheid?

Denk je erover na om jouw woning te verkopen? In bepaalde situaties is verhuren ook een optie. Bijvoorbeeld als je tijdelijk ergens anders gaat wonen. Of omdat je gaat samenwonen en jouw eigen huis liever nog niet in de verkoop zet. Het verhuren van jouw woning kan financieel interessant zijn.

Tweede huis een goede belegging?

Een tweede huis wordt tegenwoordig als een mooie belegging gezien. Zeker als je deze woning gaat verhuren. Als je bijvoorbeeld een recreatiewoning verhuurt, levert dat inkomsten op die onbelast zijn. Je bent wel aan bepaalde regels gebonden. Zo ziet de Belastingdienst jou als ondernemer als je een vakantiehuisje meer dan 140 dagen per jaar verhuurt.

Belegging in vastgoed loont

Met een lage rente zet sparen geen zoden aan de dijk. Het rendement dat je krijgt door een woning te verhuren, zou weleens hoger kunnen zijn. Belangrijk is om van tevoren te onderzoeken of er vraag is naar de woning die je wilt verhuren. Als er vraag is, wat is dan een goede huurprijs? Jonkman Garantiemakelaars helpt je graag om een antwoord te vinden op deze vragen.

Veilig verhuren

Als je ervoor kiest om een woning te verhuren via Jonkman Garantiemakelaars dan mag je van ons verwachten dat wij op zoek gaan naar een ‘degelijke’ huurder. Wij screenen de potentiële huurder grondig. De huurder moet zich kunnen legitimeren met een origineel legitimatiebewijs en wij screenen of de huurder kredietwaardig is.

Verkoopprijs of verhuurprijs bepalen

Wil je weten of verhuren voor jou interessant is? Laat jouw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om de waarde van jouw woning te bepalen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.