Uw huis verkopen en terughuren is twee keer winst!

Uw woning is vast heel wat waard waardoor u heel veel overwaarde heeft. En niet alleen in geld. Ook uw woonplezier is u waarschijnlijk veel waard. Uw vermogen zit vast in uw huis, in de vorm van waarde of overwaarde. En uw woongenot vindt u niet eenvoudig ergens anders. Geschikte woningen zijn vaak duur of niet beschikbaar.

Hoe mooi zou het zijn als u de overwaarde van uw huis op twee manieren kunt verzilveren? U kunt het vermogen dat in uw woning zit vrijmaken, zonder te hoeven verhuizen. Zodat u met veel plezier in uw eigen woning kunt blijven wonen.

Geniet van uw huis én van de overwaarde

Dit kan door uw huis te verkopen en deze terug te huren. Hier wordt ook vaak de Engelse term ‘sale and leaseback’ voor gebruikt. De overwaarde van uw woning komt vrij. En u kunt zolang als u wilt in uw vertrouwde omgeving blijven wonen.

De koopsom ontvangt u op uw bankrekening. Dit geld is vrij beschikbaar om uw plannen en wensen te realiseren. Bijvoorbeeld om een mooie reis te maken, of een boot te kopen. Of misschien helpt u liever uw familie of vrienden met hun plannen.

Voordelen van verkopen en terughuren van uw huis

Het vrijkomen van de overwaarde van de woning is de belangrijkste reden om uw huis te verkopen en terug te huren. En er zijn nog meer voordelen.

● U hoeft zich geen zorgen te maken over een eventuele waardevermindering van de woning in de toekomst.
● U heeft geen onderhoudskosten meer. De nieuwe eigenaar, uw verhuurder, is verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en betaalt de kosten.
● U krijgt een huurcontract voor onbepaalde tijd. En u geniet huurbescherming.
● Uw jaarlijkse onroerendezaakbelasting en premie voor uw woonhuisverzekering vervallen.

Bij verkopen en terughuren van uw woning geniet u dus voor onbepaalde tijd van uw huidige, vertrouwde huis. En u heeft niet de verplichtingen en lasten die bij een koopwoning horen.

Verkopen en terughuren: stap voor stap naar de juiste beslissing

Bij Jonkman Garantiemakelaars hebben wij veel ervaring met het verkopen en terughuren van woningen. Daarom kunnen wij u goed adviseren over alles wat bij dit proces komt kijken. En door onze gestructureerde aanpak volgt u elke stap en houdt u de controle.

De eerste stappen in het proces zijn:
● het uitvoeren van de waardebepaling;
● uw wensen en eisen op een rij zetten.

Op basis hiervan adviseren wij u over de mogelijkheden, de haalbaarheid en de huurprijs. U heeft dan alle informatie om een goed financieel plan voor de komende jaren te maken. Daarin horen de huurbetalingen, vermogensbelasting en mogelijke huurtoeslag.

Alleen als u tevreden bent over het totaalplaatje starten we het verkoopproces. Dit doen we op een discrete manier, zonder verkoopbord en advertenties op Funda. Uw woonsituatie is tenslotte privé. We zorgen er uiteraard wel voor dat potentiële beleggers weten dat uw woning te koop staat. Hoe we dat precies doen, stemmen we van te voren met u af. Bezichtigingen vinden uitsluitend op afspraak plaats.

Zodra wij een passende belegger hebben gevonden, zetten we de laatste stap in het proces: het notarieel vastleggen van de verkoop. U ondertekent het huurcontract voor onbepaalde tijd.

Bij al deze stappen kunt u rekenen op de deskundige begeleiding van Jonkman Garantiemakelaars.

Heeft u nog zoveel leuke plannen en wilt u meer weten?

Met het verkopen en terughuren van uw huis kunt u uw wensen en plannen eindelijk waarmaken! U blijft in uw vertrouwde huis wonen en geniet van het geld dat vrij is gekomen. Wilt u meer weten over deze mogelijkheid in het algemeen, of heel gericht voor uw eigen woning?